ژئودزی جاذبه
author
Abstract:
ژئودزی جاذبه شاخه ای از علم ژئودزی می باشد، که بیشتر در ارتباط با علم ژئوفیزیک و زمین شناسی است. تشخیص ژئودزی جاذبه از ژئودزی هندسی براساس اندازه گیری های مربوطه و بحث های تئوریک در مورد خصوصیات میدان جاذبه است. این خصوصیات همان معلوماتی بود که منجر به دانستن شکل زمین شد. یعنی همان زمانی که با اندازه گیری طول قوس نصف النهارای، معلومات فوق موجب شناخت ابعاد و شکل زمین گردید. به وسیله جمع آوری داده های کافی از میدان جاذبه زمین، امکان تعیین جدایی ژئوئید از بیضوی مقایسه (شکل ریاضی زمین) و تعیین فشردگی زمین فراهم می شود. همچنین بوسیله آنها میتوان در نقاط مختلف به تغییرات میدان ثقل زمین پی برد. پیربوگر در سال 1738 میلادی تلاش نمود تا در سفر اکتشافی به کشور پرو در آمریکای جنوبی با عملیات نقشه برداری شعاع زمین، مقدار زاویه انحراف قائم نسبی را اندازه گیری نماید.
similar resources
تاریخچه ژئودزی
از زمان های بسیار قدیم تلاش بشر به گونه ای بود که دانش خویش را در مورد سیاره ای که برروی آن زندگی می کند افزایش دهد. اگرچه اکثر پدیده های طبیعی آن حاوی رمز و رازهای پیچیده ای بوده است. زمانی که بشر برروی زمین به زراعت پرداخت، چگونگی کاهش و افزایش طول شبانه روز و تغییرات کلی افزایش حداکثر ارتفاع از سطح زمین که موجب بوجود آمدن سال ها می شود را دریافت.
full textسیستم های ژئودزی (قسمت دوم)
هر کمیت عددی یا هندسی و یا مجموعه ای از کمیت های دارای مقدار عددی، که به عنوان یک مرجع یا مبنا برای کمیت های دیگر به خدمت گرفته می شوند را سطح مبنا یا دیتم گویند.در ژئومورفولوژی دو نوع سطح مبنا مختلف در نظر گرفته شده است، یکی سطح مبنا مسطحاتی، که پایه و اساس محاسبات دقیق نقشه برداری افقی را تشکیل می دهد که در آن انحنای سطح زمین در نظر گرفته می شود. و دیگری سطح مبنا ارتفاعی که ارتفاع نقاط ...
full textMy Resources
Journal title
volume 12 issue 46
pages 18- 23
publication date 2003-07-23
By following a journal you will be notified via email when a new issue of this journal is published.
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023